Recept: Hlíva se zelenými fazolkami a rýží – hotovo do 20 minut

hlíva

RECEPT PRO VÁS: Hlíva se zelenými fazolkami

Hlíva je houba, která velmi pozitivně ovlivňuje imunitu. Spolu s fazolkami a hnědou rýží je výbornou lehkou večeří, kterou máte hotovou do 20 minut.

Potřebujeme: (2 osoby)
1 krabička hlívy (bývá 200gr), nakrájená nebo natrhaná na kousky
300gr zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
1lžička sezamového oleje
80 gr hnědé rýže
mořská sůl

Postup:
Hnědou rýži propereme a dáme vařit s vodou a trochou soli. Na pánvi na mírném plameni zahřejeme sezamový olej, přidáme hlívu a fazolky a dusíme asi 5 minut. Dochutíme špetkou soli. Hotovou rýži přecedíme. Fazolky s hlívou servírujeme na rýži.

TIP: Pokud chcete večeři zvládnout za 7 a ne za 20 minut a nebo prostě nemáte čas, můžete hnědou rýži vyměnit za celorznný kus-kus. Ten pouze přelijete vařící vodou v poměru cca 1:1.5. (Recept je převzatý z portálu www.healthjam.cz,)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>